حرکات اصلاحی زانو پرانتزی

حرکات اصلاحی پای پرانتزی


4.4/5 - (36 امتیاز)

سیستم بدنی انسان و در واقع مکانیزم بدن او، به صورتی طراحی شده است که هر یک از اجزا باید به صورت صحیح عمل کنند. دست ها، پاها، چشم ها و هر جزء دیگر باید بتواند به درستی وظیفه خود را انجام دهد. پس زمانی که اختلالی در هر یک از این اجزا رخ می دهد، قطعا نیاز به درمان و رسیدگی دارد. یکی از این آسیب ها، پای پرانتزی شکل است که پزشک متخصص روش درمانی را شامل حرکات اصلاحی پای پرانتزی به برخی از بیماران توصیه می کند.

در این مقاله از سایت کلینیک ارتوپد فنی فراز در خصوص درمان پای پرانتزی با حرکات اصلاحی به خوبی توضیح خواهیم و روش های درمانی موثر را معرفی می کنیم، بنابراین توصیه می کنیم حتما تا انتها همراه ما باشید.

زانو پرانتزی در چه افرادی رخ می دهد؟

عکس زانو پرانتزی
زانو پرانتزی

معمولا زانوی پرانتزی به دلایل زیادی رخ می دهد که باعث می شود تا این آسیب در بعضی افراد ادامه دار و در بعضی دیگر سریعا به پایان برسد. به این ترتیب بهتر است در صورت ادامه دار شدن این اختلال هر چه زودتر برای درمان نزد پزشک مراجعه کنید.

در اصل منظور از پای پرانتزی زمانی است که فرد وقتی که پاهای خود را در کنار یکدیگر قرار می دهد، بین زانوهای او فاصله وجود دارد و این فاصله می تواند در برخی از افراد کم و در برخی زیاد باشد. به این ترتیب زانوی فرد کمی به داخل کشیده می شود و در نتیجه باعث ناتوانی در راه رفتن و حتی ایستادن فرد می شود.

شاید فکر کنید که راه درمانی برای این آسیب وجود ندارد زیرا در بیشتر مواقع پای پرانتزی به صورت ژنتیکی رخ می دهد. ولی این تصور غلط را از خود دور کنید و با مراجعه نزد پزشک متخصص بهترین روش درمانی را در پیش بگیرید.

در واقع در این آسیب، دلیل نامگذاری پاها، به پای پرانتزی، این است که زانوها حالت کمانی شکل پیدا می کنند. زمانی که برای هر آسیبی به پزشک متخصص مراجعه می کنیم، پزشک ابتدا روش های تشخیصی را در پیش می گیرد تا بتواند بهترین درمان را توصیه کند. در این حیطه برای فردی که به پای پرانتزی دچار شده است، معمولا پزشک  از روش های عکس برداری، آزمایشات و اشعه ایکس و سایر روش های این چنینی برای تشخیص میزان انحراف و کمانی شدن پاها استفاده می کند.

در این صورت بهتر است بدانید که روش های درمانی در میزان و شدت انحراف پاها در هر فرد متفاوت است. پس هر روش درمانی مختص حال شما نمی شود. یکی از این روش ها حرکات اصلاحی پای پرانتزی است که این حرکات باید زیر نظر پزشک و با توصیه پزشک صورت بگیرند.

درجات پای پرانتزی و دلایل رخ دادن آن در بین افراد چیست؟

عکس پای پرانتزی در بزرگسالان
درجات پای پرانتزی

همانطور که ذکر شد، میزان این آسیب در هر فرد متفاوت است و ممکن است به صورت های مختلف باشد که یقینا باعث می شود تا روند درمان آن ها متفاوت باشد زیرا یک درمان به روی همه آن ها نمی تواند پاسخ گو باشد. پس می توان درجات پای پرانتزی یا همان زانوی پرانتزی را در انواع خفیف و کم، متوسط، و شدید و زیاد تقسیم بندی کرد. زانوی پرانتزی که به صورت خفیف و کم باشد، معمولا نیازی به درمان های جدی ندارد و درد نیز به همراه ندارد.

ولی زمانی که این آسیب ادامه دار و به صورت متوسط و شدید تبدیل شود، نیاز به مراجعه به پزشک متخصص دارد. به این ترتیب دلایل بروز این آسیب در افراد مختلف می تواند متفاوت باشد. این دلایل شامل موارد ذکر شده در زیر می باشد:

  • پاره شدن رباط های زانو در بزرگسالان
  • عدم هماهنگی صفحه رشد کودکان
  • ضعف عضله دوسر رانی
  • زود راه رفتن کودک
  • چاقی یا وزن زیاد
  • پوشک کردن زیاد کودک
  • کوتاهی عضلات نیم غشایی و نیم وتری
  • بیماری هایی که باعث کاهش ماده معدنی استخوان می شود
  • آرتروز
  • شکستگی های انتهایی استخوان ران که باعث بد جوش خوردن شده اند
  • شکستگی قسمت فوقانی استخوان درشت نی
  • بیماری پاژه

بهتر است ببدانید که دلایل رخ دادن این عارضه محدودیت ندارد و می تواند شامل موارد زیادی باشد که در صورت دچار شدن به این آسیب، می تواند توسط پزشک تشخیص داده شود. پس با مراجعه به یک پزشک متخصص دیگر نیازی نیست که نگران سلامتی خود باشید.

درمان پای پرانتزی به وسیله حرکات اصلاحی زانو پرانتزی

حرکات اصلاحی پای پرانتزی
حرکات اصلاحی پای پرانتزی

پزشک متخصص با توجه به شرایط بیمار روش های درمانی زیادی را توصیه می کند. این روش های درمانی شامل موارد مهمی می شود که به شدت و میزان درجه پرانتزی بودن پاها وابسته است. این درمان با توجه به این تشخیص در انواع روش های دارو درمانی، فیزیوتراپی، ماساژ درمانی، درمان با کفش طبی و … تقسیم بندی شده است.

یکی از این روش های درمانی حرکات اصلاحی زانو پرانتزی است که این روش درمانی شامل تمریناتی می شود که پزشک متخصص توصیه می کند. این تمرینات و حرکات اصلاحی در اصل باعث بهبود تقویت زانوها شده و قدرت استخوان و عملکرد آن ها را افزایش می دهد. به این ترتیب برای دریافت کردن توصیه های پزشک باید حتما زیر نظر وی باشید.

همچنین خواندن مقاله درمان پای پرانتزی با بریس را به شما پیشنهاد می کنیم.

این حرکات اصلاحی که نوعی درمان قطعی محسوب می شود و به شما بسیار کمک می کند، شامل موارد ذکر شده در زیر است:

1-  اسکات

اسکات
اسکات

حرکت اسکات در اصل یکی از انواع حرکات های اصلاحی پای پرانتزی است که باعث تقویت چهار سر ران، سرینی و همسترینگ می شود. این حرکت می تواند با نشستن جلوی یک صندلی در حفظ تعادل شما کمک کرده و همچنین باعث پایدار شدن زانوهای شما می شود.

حرکت اسکات به این شکل است که می توانید پاهای خود را در حالت نشسته به اندازه عرض شانه باز کرده و در حالی که کمرتان صاف است، به عقب بنشینید. در این صورت می توانید پشت خود را پایین آورده و اجازه ندهید که زانوهایتان از انگشتان پاها جلوتر برود.

2- بشین پاشو

بشین پاشو
تمرینات خانگی درمان پای پرانتزی

حرکت بشین پاشو، یکی از راحت ترین حرکات اصلاحی زانو پرانتزی است که در عین سادگی باعث تقویت پاهای شما می شود. استفاده از یک صندلی کمی بلندتر و یا باز و بسته کردن دست هایتان می تواند باعث سهولت در انجام این تمرین شود. همچنین اگر دوست دارید تمرین را زیر نظر پزشک خود دشواتر کنید، می توانید صندلی کوتاه تری انتخاب کنید.

3- حرکات پهلو

حرکت اصلاحی پهلو برای زانو پرانتزی
حرکت اصلاحی پهلو برای زانو پرانتزی

یکی از تمرینات خانگی درمان پای پرانتزی حرکت اصلاحی بالا کشیدن پا از پهلو را که دیگر همه می شناسند. این حرکت باعث تقویت عضلات چهار سر ران و داخل ران ها می شود. به این ترتیب برای این کار باید به یک طرف دراز کشیده و پاهای خود را به روی یکدیگر قرار دهید.

برای این کار باید کف پای بالایی را به بیرون خم کرده و پای بالایی را به آرامی بالا ببرید. همچنین آن را به صورت صاف و قوی نگه دارید. حتی می توانید پا را تا عرض شانه بالا ببرید.

4- تمرین ساق پا

حرکت ورزشی ساق پای پرانتزی
حرکت ورزشی ساق پای پرانتزی

بالا کشیدن پشت ساق پا باعث می شود تا بتوانید تعادل و ثبات را در حرکت خود به دست آورید. اگر نمی توانید به تنهایی این کار را انجام دهید، می توانید برای حفظ تعادل خود از یک صندلی یا دیوار کمک بگیرید. در این حرکت، پاها را به اندازه عرض لگن از هم باز کرده و به آرامی وزن خود را به روی انگشتان منتقل کنید.

5- تمرین عضله همیسترینگ در خانه

تمرینات خانگی درمان پای پرانتزی
تمرینات خانگی درمان پای پرانتزی

تمرین اصلاحی عضله همیسترینگ نوع دیگری از این روش های تمرین است که توسط پزشک توصیه می شود. این تمرین در اصل باعث می شود تا در پاها قدرت ایجاد شود و حرکت بهبود پیدا کند و در نتیجه خشکی مفصل زانو کاهش پیدا می کند.

برای این حرکت باید پشت یک صندلی را با دست بگیرید و پای خود را به آرامی از پشت خم کنید. در این تمرین باید پاشنه پای خود را تا باسن خم کنید. ران و زانو باید در راستای یکدیگر در این تمرین قرار داشته باشند.

6- حرکت پل

حرکت ورزشی پل برای زانو پرانتزی
حرکت ورزشی پل برای زانو پرانتزی

تمرین پل حرکت رایج دیگری است که باعث ترازبندی خوب، پایداری و تقویت پایداری باسن و لگن و همچنین عضلات سرینی و .. می شود. این حرکت به صورتی است که باید به روی پشت دراز بکشید و پاهای خود را بالا بیاورید.

به طوری که باسن به همراه پاها بالا کشیده شود و سر به روی زمین باشد. البته لازم به ذکر است که دست ها باید به روی زمین در دو طرف بدن باقی بمانند. برای چند ثانیه بهتر است که در این حرکت باقی بمانید.

7- بالا کشیدن کمر

ورزش برای پای پرانتزی بزرگسالان
ورزش برای پای پرانتزی بزرگسالان

بالا کشیدن پا به صورت صاف، تمرینی است که بهتر است به روی صندلی بنشینید. به صورتی که کمر شما کاملا صاف باشد. در این حالت می توانید یک پای خود را به جلو کشیده و آن را در این حالت نگه دارید. این در حالتی است که پاشنه پا باید به روی زمین و پنجه به بالا کشیده شده باشد.

پس بعد از آن می توانید این تکرار را نیز برای پای چپ خود انجام دهید. این حرکت در نتیجه باعث تقویت عضلات پشت ران شده است. همچین می توانید این تمرین را به وسیله بستن وزنه به پا انجام دهید. البته می توانید از یک نوار کشی نیز برای پاهای خود استفاده کنید.

محدودیت های ورزش برای پاهای کمانی

در حالی که فواید ورزش همواره بر خطرات آن بیشتر است، افرادی که پاهای کمانی دارند، در صورت انجام فعالیت‌های با ضربه زیاد که فشار بیش از حد بر روی زانوها (و همچنین باسن و مچ پا) وارد می‌کند، در معرض خطر آسیب بیشتر مفاصل و رباط‌ها قرار دارند.

ورزش هایی که تاثیر کمتری دارند یا بدون تاثیر هستند، سلامت زانو شما را بهتر حفظ می کنند. آنها می توانند مقدار نیرو را از طریق مفاصل زانو محدود کنند و از مشکلات ساییدگی و پارگی جلوگیری کنند.

توصیه شده

  • شنا كردن
  • دوچرخه سواري
  • قایقرانی
  • یوگا
  • پیلاتس
  • تایچی

توصیه نمیشود

  • در حال دویدن
  • فوتبال
  • ایروبیک
  • بسکتبال
  • تنیس
  • والیبال

سخن پایانی

برای آنکه بتوانید به یک درمان عالی در پای پرانتزی خود دست پیدا کنید، بهتر است که روش های درمانی که پزشک به شما توصیه کرده است را جدی بگیرید. به این ترتیب حرکات اصلاحی زانو پرانتزی می تواند تاثیر به سزایی در بهبود کیفیت شما داشته باشد. تنها کافی است که سلامتی خود را حائز اهمیت قرار دهید و حرکت اصلاحی را به بهترین شیوه دنبال کنید.

منبع: www.verywellhealth.com

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *