درمان پای پرانتزی با بریس

درمان پای پرانتزی با بریس


3.8/5 - (17 امتیاز)

آیا درمان پای پرانتزی با بریس ممکن است؟ تا چه رنج سنی می توان برای درمان این عارضه اقدام کرد؟ در این مطلب قصد داریم تا روش درمانی بریس برای درمان پای پرانتزی را بررسی کنیم و ببینیم که آیا اصلا این روش برای درمان نتیجه بخش است یا خیر، بنابراین اگر شما یا یکی از نزدیکانتان از این عارضه رنج می برد و به دنبال یک روش درمانی موثر برای آن هستید توصیه می کنیم حتما تا انتها همراه کلینیک ارتوپد فنی فراز باشید.

پای پرانتزی و علت ایجاد آن

پای پرانتزی
پای پرانتزی

آیا استفاده از بریس برای زانوی پرانتزی موثر است؟

پای پرانتزی به موقعیتی گفته می شود که پا فرد در وضعیتی قرار می‌گیرد که به یکدیگر نزدیک می شود.که به طور واضح بخواهم توضیح دهم بین زانوها فاصله افتاده و قوزک پای فرد به حالت ایستاده به هم متصل شود. برای درمان این بیماری روش های مختلفی وجود دارد. برای هر دوره سنی روش درمان خودش را دارد که یکی از این روش ها درمان پای پرانتزی با بریس نام دارد.

این بیماری بیشتر در کودکان و افراد کم سن دیده شده است. چراکه این افراد در مرحله رشد هستند و استخوان ها و مفاصل آنها در حال رشد است و باید گفت که ساختار بدن آنها به درستی شکل نگرفته است، پس اگر این بیماری در کودکان دیده شد نیاز به نگرانی نیست چراکه اغلب این بیماری در سنین دو تا چهار سالگی کودک اصلاح شده است و نیاز به درمان جدی ندارد.

اما اگر این بیماری رفع نشد و ادامه پیدا کرد باید به کلینیک هایی که متخصص این بیماری هستند مراجعه کنید. چرا که اگر مسیر درمان را در پیش گرفته نشود عوارضی را در پیش خواهد داشت.

اما اگر این بیماری در دوره سنی نوجوانی رخ دهد باید علت بیماری را کمبود ویتامین D دانست،که به علت کمبود این ویتامین ساختار استخوان نرم و منعطف می‌شود.که نام این بیماری در علم پزشکی راشیتیسم نام دارد. متاسفانه این بیماری در بزرگسالان هم دیده شده است که  آن آرتروز است چرا که وقتی غضروف داخل زانو از بین می رود، باعث خمیدگی زانو به سمت بیرون می شود و این می تواند آسیب جدی به زانو شود.

البته لازم به ذکر است که این عارضه تنها به دلایل ذکر شده رخ نمی دهد و گاهی می تواند دلایل ژنتیکی نیز داشته باشد. در هر حال برای تشخیص و درمان پای پرانتزی با بریس باید تایید پزشک وجود داشته باشد.

پاهای پرانتزی چگونه تشخیص داده می شوند؟

زمانی که با توجه به علائم نزد پزشک متخصص مراجعه می کنید یک معاینه انجام می دهند و در مورد سابقه پزشکی کودک سوالاتی پرسیده می شود. اگر کودک کمتر از 2 سال سن داشته باشد، احساس خوبی داشته باشد و هر دو پا به یک درجه خم شده باشد، احتمالاً هیچ آزمایشی انجام نمی دهند. در عوض، آنها مراقب خواهند بود تا مطمئن شوند که پاهای کمانی با رشد کودک بهتر می شوند.

برخی از کودکان ممکن است نیاز به مراجعه به پزشک ارتوپد (متخصص استخوان) داشته باشند اگر:

  • پاها به خودی خود صاف نمی شوند.
  • تعظیم نامتقارن است (پاها به درجات مختلف خم می شوند).
  • کودک علائمی مانند درد، لنگیدن، ضعف یا مشکل در دویدن دارد.

ممکن است برای بررسی بیماری بلونت یا راشیتیسم نیاز به عکس برداری با اشعه ایکس باشد باشد. مشکوک به راشیتیسم باشد، آزمایش خون می تواند به تشخیص آن کمک کند.

آیا این بیماری قابل درمان است؟

باید گفت بله، خوشبختانه این بیماری راه های درمان گوناگونی دارد که می توان از کفش و کفی طبی و انواع بریس برای سرعت بخشیدن به روند درمان استفاده کرد. اما متاسفانه در بیماران مسن، تنها درمان جراحی است.

لازم به ذکر است که بگویم، کاهش وزن می‌تواند کمک شایانی برای بهبودی این درمان باشد چرا که چاقی می تواند فشار بیشتری بر زانوها وارد کند و بیماری را وخیم تر کند. پس یکی از راه هایی که می توانید به بهبود یافتن خودتان کمک کنید، این است که اگر دچار اضافه وزن هستید، هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام کنید و به وزن ایده آل برسید.

درمان پای پرانتزی به وسیله بریس

درمان پای پرانتزی با بریس
درمان پای پرانتزی با بریس

همانطور که گفتیم اگر پای پرانتزی کودک تا سن سه یا چهار سالگی بهبود پیدا نکند، باید به پزشک متخصص مراجعه کرد و پزشک در مرحله اول درمان هایی مانند استفاده از بریس و ورزش کردن را تجویز می‌کند. استفاده از بریس ها تا زمانی که بهبودی حاصل نشده است و استخوان‌ها در حال رشد هستند ضروری است.

درمان پای پرانتزی با بریس در دوره بزرگسالی به دلیل اینکه استخوان بدن کامل رشد کرده است و رشد آن متوقف شده است خیلی کمک نمی کند به همین دلیل استفاده از آن برای بزرگسالان به جز تجویز پزشک توصیه نمی شود.اغلب افراد که به بیماری پای پرانتزی مبتلا شدند، درمان پای پرانتزی با بریس را ترجیح می دهند زیرا یک نوع رفع طبیعی پای پرانتزی در خانه است.

 اگر بخواهیم واضح بگوییم استفاده از بریس البته در سن مناسب می‌تواند در بهبودی پای پرانتزی کمک شایانی کند. می توان گفت از بریس در شرایطی استفاده می شود که پاهای کودک رو به وخامت رفته است و کودک علاوه بر بیماری پای پرانتزی هم زمان به بیماری دیگر با بیماری پای پرانتزی بی ارتباط نیست مبتلا می شود وتا زمانی که بیماری اصلاح نشده است باید از بریس استفاده کند.

اما همان طور که قبلا برایتان گفتیم استفاده از بریس دردوره بزرگسالی توصیه نمی شود، چرا که استخوان ها کامل شکل گرفته اند ورشد استخوان ها متوقف شده است.

قطعا در این زمینه کلینیک ارتوپد فنی فراز، بهترین روش های درمانی را ارائه می دهد. به پیج اینستاگرام آن سر بزنید!

انواع بریس برای درمان زانوی پرانتزی

انواع بریس
انواع بریس پا

البته قابل ذکراست که بریس انواع مختلفی دارد که به صورت زیر است:

  • یکی از آن بریسهای کاهنده فشار نام دارد،که برای بزرگسالان استفاده از این نوع بریس توصیه می شود.

این نوع بریس برای علائم مربوط به ژنو واروم تسکین درد می تواند موثر باشد. البته این نوع بریس هم نمی تواند تاثیر چندانی در بهبودی پای پرانتزی در بزرگسالی باشد. درمان پای پرانتزی با بریس و یا روش های دیگرآن برای درمان پای پرانتزی می توان استفاده کرد.

  •  در مدتی که کودک تازه شروع به راه افتادن کرده و درد و تا چهار سالگی کودک پزشک ممکن است به بیمار توصیه کند از بریس پا، کفش های طبی، برای درمان زانو پرانتزی استفاده کند. زیرا استفاده از آن ها می تواند برای اغلب کودکان موفقیت آمیز باشد و برای بعضی بیماران دیگر می تواند نتیجه ای حاصل نشود.

باید اضافه کنم که استفاده از بریس و روش های درمانی امثال آن برای  افراد بزرگسال نیز توصیه می شود. استفاده از بریس وضعیت پا را اصلاح کرده وبه مرور زمان مشکل آن را برطرف می‌کند.

بریس برای درمان ژنوواروم

درمان پای پرانتزی چقدر طول میکشد
بریس برای پای پرانتزی

اگرشما کودکی دارید که به بیماری پای پرانتزی مبتلا است برای درمان آن می توانید از چند روش استفاده کنید تا بهبودی اولیه حاصل شود می توانید با به کار بردن گچ گرفتن پاها، پوشیدن کفش و بریس‌های مخصوص این ناهنجاری را اصلاح کنید. همان طور که گفتیم رشد استخوان ها متوقف نشده است و می توانند شکل کامل یابند. شما می توانيد تا وقتی که رشد استخوان کودک کامل نشده است از این روش استفاده کنید. مراجعه به یک متخصص مجرب در سرعت بخشیدن به درمان می تواند کمک خوبی باشد.

آیا زانوی پرانتزی نیاز به عمل جراحی دارد؟

همان طور که گفتیم برای درمان پای پرانتزی بهتر است به پزشک مراجعه کنید؛ چرا که اگر وضعیت زانوهای شما وخیم باشد، به شما انجام عمل جراحی پای پرانتزی توصیه می شود. اما اگر وضعیت زانوهای شما خیلی حاد نباشد، روش های کم خطر مانند استفاده از کفی طبی، بریس و.. برای درمان پاهای  شما تجویز خواهد شد.

همچنین اگر به دنبال درمان آن نباشید عوارضی به دنبال خواهد داشت که عارضه آن بعدها نشان داده خواهد شد مانند درد پا،درد لگن و….را به دنبال خواهد داشت. بعضی اوقات پیش می آید که افرادی که به عارضه پای پرانتزی مبتلا شدند، هیچ دردی در زانو خود ندارند! و متوجه بیماری خود نمی شوند.در بیشتر این موارد دیگران هستند که آن ها را متوجه بیماریشان می کنند که زانوهایشان از هم فاصله دارد و باید به پزشک مراجعه کنند.

سخن پایانی

در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با درمان زانوی پرانتزی با بریس و جزئیات مربوط به آن آشنا کنیم. در آخر دقت کنید که اگر قصد استفاده از بریس را دارید برای تهیه آن به کلینیک های معتبر مراجعه نمایید. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد، در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در بخش نظرات برای ما بیان کنید.

بهتر است بدانید که حتی اگر بیماری پرانتزی پاها سطحی باشد و به توانایی راه رفتن فرد آسیب نرساند، باز هم باید برای تسکین درد و جلوگیری از به وجود آمدن مشکلات بعدی به پزشک مراجعه کرد. باید گفت در بیماری ژنوواروم زانوها، عضلات قدرت یکسانی ندارند واین وضعیت می‌تواند به لگن، زانوها و مچ پاها لطمه وارد کند و عارضه ای رو به وجود آورد. پا پرانتزی باعث می شود به داخل زانوها فشار بیشتری وارد شود. پس درمان پای پرانتزی با بریس را جدی بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *