انگشت چکشی

انگشت چکشی


5/5 - (2 امتیاز)

انگشت چکشی نوعی عارضه مربوط به انگشتان دست و پا است که طی آن ظاهر انگشتان حالتی غیر طبیعی و بدشکل به خود به می گیرد. این آسیب بیشتر انگشت کوچک پا را درگیر می کند که طی آن درد بسیاری در حین راه رفتن ایجاد می شود.

اگرچه برای برخی افراد این عارضه به طور مادرزادی ایجاد می شود اما همیشه این طور نیست، برای اکثر افراد این آسیب به مرور زمان و در اثر ابتلا به آرتریت یا پوشیدن کفش های نامناسب ایجاد می شود.

اما چگونه می توان برای درمان انگشت چکشی اقدام کرد؟ آیا استفاده از آتل انگشت پا تاثیر دارد؟ یا این انگشت چکشی درمان می شود؟

در این مطلب از سایت کلینیک ارتوپد فنی فراز قصد داریم تا شما را با جزئیات بیشتری از این آسیب آشنا کنیم؛ بنابراین توصیه می کنیم حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.

آشنایی با انگشت چکشی و آناتومی انگشت

عکس انگشت چکشی
انگشت چکشی

انگشتان شما از سه استخوان به نام فالانژ تشکیل شده اند. دو مفصل فالانژها را از هم جدا می کنند. مفاصل بین فالانژیال دیستال (DIP) در نزدیکی نوک انگشتان شما قرار دارند. مفاصل پروگزیمال اینترفالانژیال (PIP) در وسط انگشتان شما قرار دارند.
تاندون های اکستانسور به فالانژهای شما متصل هستند. مکانیسم اکستانسور تمام انگشت را می پوشاند. تاندون‌های اکستانسور به انگشتان شما اجازه می‌دهند تا باز شوند (صاف شوند).

آسیب انگشت چکشی که جزو بیماری های شایع پا می باشد زمانی رخ می دهد که نوک انگشت یا شست به شدت خم شود. این نیرو به تاندونی که مفصل نوک انگشت را صاف می کند آسیب می رساند. آسیب انگشت چکشی به عنوان آسیب انگشت بیسبال نیز شناخته می شود زیرا معمولاً در حین ورزش بیسبال رخ می دهد.

آسیب انگشت چکشی باعث از دست دادن حرکت، درد و تورم می شود. مفصل انتهای انگشت به حالت افتادگی مشخص می شود. اکثر آسیب های انگشت چکشی با آتل درمان می شوند. در موارد شکستگی یا ناهماهنگی، ممکن است جراحی برای درمان بیماری لازم باشد.

علل انگشت چکشی

درد انگشتان پا
علت انگشت چکشی

آسیب انگشت چکشی زمانی اتفاق می‌ افتد که نوک انگشت یا شست به شدت به سمت پایین خم می‌شود. این نیرو تاندون اکستانسور را که به فالانکس دیستال متصل است پاره می کند. این می تواند در طول ورزش هایی مانند بیس بال رخ دهد. اگر نیرو به اندازه کافی زیاد باشد، تاندون ممکن است دست نخورده باقی بماند، اما می توان تکه کوچکی از استخوان را از جایی که به فالانکس متصل می شود، کشید. به این می‌ گویند شکستگی بیرون کشیدن. اگر تاندون اکستانسور بریده شود، انگشت چکشی نیز ممکن است رخ دهد.

همچنین اگر علاوه بر این عارضه شما به انحراف شست پا نیز دچار هستید، توصیه می کنیم حتما مقاله: درمان انحراف شست پا; علت کج شدن انگشت شست پا را مطالعه نمایید؛ در این مقاله به صورت کامل دلایل را بررسی کرده و روش های درمانی لازم توضیح داده شده است.

علائم و نشانه های انگشت چکشی پا

آسیب انگشت چکشی باعث درد و تورم در مفصل DIP شما می شود. شما نمی توانید انتهای نوک انگشت خود را صاف کنید. انتهای انگشت شما پایین می آید.

  • درد و تورم انتهای انگشت.
  • انتهای انگشت در حالت خمیده قرار دارد.
  • ناتوانی در صاف نگه داشتن انگشت در مفصل انتهایی.

برای بررسی شکستگی باید عکس برداری با اشعه ایکس انجام شود.

پزشک شما می تواند با معاینه انگشت شما آسیب انگشت چکشی را تشخیص دهد. شما باید به پزشک خود در مورد نحوه آسیب دیدگی خود بگویید. از اشعه ایکس برای شناسایی شکستگی ناشی از بیرون زدگی، ناهماهنگی مفصل یا آسیب های مرتبط استفاده می شود.

خدمات درمانی که توسط کلینیک ارتوپد فنی فراز ارائه می شود، از بهترین روش های علمی و به روز دنیا به صورت غیر جراحی به بیماران توسط متخصصانی با تخصص و تجربه بالا عرضه می شود. ما در کلینیک خود با روش هایی ساده و بدون جراحی، قادر به درمان عارضه شما هستیم.

درمان انگشت چکشی

درمان انگشت چکشی
خرید آتل انگشت چکشی

اکثر آسیب های انگشت چکشی با آتل درمان می شوند. برای حدود شش هفته تمام وقت از اسپلینت انگشت استفاده خواهید کرد. مهم است که اسپلینت انگشت را در هیچ زمانی، حتی در هنگام دوش گرفتن، خارج نکنید. اگر اسپلینت انگشت برداشته شود، حتی برای کوتاه ترین زمان، درمان مختل می شود و روند باید از اول شروع شود. برنامه آتل تمام وقت با برنامه پاره وقت بستن اسپلینت برای سه یا چهار هفته دیگر دنبال می شود.

با این حال، آتل باید به روش خاصی برداشته شود تا امکان مشاهده و مراقبت از پوست فراهم شود. هر زمان که آتل برداشته می شود، انگشت باید با قرار دادن آن بر روی یک سطح صاف در حالت کشیده نگه داشته شود.

ک آتل برای نگه داشتن انگشت در یک موقعیت مستقیم در مفصل انتهایی اعمال می شود. انواع مختلفی از آتل استفاده می شود که تا حدی به اندازه و شکل انگشت بستگی دارد.

در کلینیک فراز ما به صورت تخصصی با قالب گیری از کف پای شما اقدام به ساخت کفی های طبی می کنیم. بنابراین اگر به این کفی ها نیاز داشته باشید می توانید از خدمات ما استفاده کنید.

درمان با آتل

این آتل به مدت شش تا هشت هفته به طور مداوم پوشیده می شود (یا گاهی اوقات یک دوره کوتاه تر برای شکستگی های پتک، که می تواند سریعتر از پارگی تاندون بهبود یابد). خم نشدن مفصل انتهایی در طول دوره درمان سن آتل بسیار مهم است . هنگامی که برای شستن انگشت آتل را بردارید، باید آن را صاف نگه دارید و اجازه ندهید که خم شود. نحوه تعویض ایمن اسپلینت به شما نشان داده خواهد شد.

در پایان این زمان، آتل به مدت یک تا دو هفته در شب و هر زمان که انگشت ممکن است در معرض آسیب باشد، استفاده می شود.

شکستگی های شدید پتک گاهی اوقات نیاز به درمان جراحی دارند، به خصوص اگر شکستگی باعث شده باشد که مفصل انتهایی از هم تراز خود خارج شود.

طرز بستن آتل انگشت پا

طرز بستن آتل انگشت پا
آتل انگشت پا

آتل انگشت پا یک روش درمانی است که برای عارضه انگشت چکشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. انگشت چکشی یک حالت غیرطبیعی است که به دلیل انقباض عضلات و تنش در طول انگشت ایجاد می‌شود.

آتل انگشت پا یک دستگاه یا قوطی پلاستیکی است که روی انگشت قرار می‌گیرد و باعث می‌شود انگشت در یک حالت راست و به جلو قرار بگیرد. این آتل سبب کاهش فشار بر روی انگشت می‌شود و از ایجاد تنش بیشتر در عضلات و بافت‌های اطراف جلوگیری می‌کند.

استفاده از آتل انگشت پا می‌تواند به تسریع فرایند بهبودی کمک کند و علائم ناخوشایندی مانند درد، تورم را کاهش دهد. با این حال، قبل از استفاده از آتل انگشت پا برای درمان عارضه انگشت چکشی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. پزشک شما می‌تواند شرایط خاص شما را بررسی کند و تشخیص درست و دستورالعمل مناسب را برای درمان به شما بدهد.

عمل جراحی برای درمان انگشت چکشی

درمان انگشت چکشی
انگشت چکشی پا و درمان

جراحی ممکن است برای آسیب های انگشت چکشی همراه با شکستگی و ناهماهنگی مفصل ضروری باشد. از سخت افزارهای جراحی مانند پین، سیم و پیچ برای نگه داشتن استخوان ها در زمان بهبودی استفاده می شود. در موارد نادر، تاندون اکستانسور ممکن است با پیوند سفت یا ترمیم شود.

آیا انگشت چکشی درمان میشود؟

درمان‌های آتل‌بندی و جراحی معمولاً با توانبخشی با دست انجام می‌شود. یک دست درمانگر تمریناتی را برای کشش و تقویت مفاصل به شما نشان می دهد. مفاصل دیگر انگشتان شما ممکن است سفت شوند و از تمرینات دست درمانی نیز بهره مند شوند. ممکن است چندین ماه طول بکشد تا آسیب انگشت چکشی به طور کامل بهبود یابد. شفا یک فرآیند فردی است. پزشک به شما اطلاع خواهد داد که چه انتظاری دارید.

جلوگیری

اگر آسیب انگشت چکشی دریافت کردید، باید دست خود را بالاتر از سطح قلب خود قرار دهید و به طور متناوب از یخ استفاده کنید تا زمانی که بتوانید به مطب پزشک خود بروید. اگر خونریزی زیر ناخن خود را تجربه کردید، باید تحت مراقبت های پزشکی قرار بگیرید. آسیب های انگشت پتکی که تحت درمان فوری قرار می گیرند، نتایج بهتری دارند.

کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با علل، علائم، تشخیص و چگونگی درمان عارضه انگشت چکشی آشنا نماییم. در آخر این مورد را در نظر داشته باشید که اگر به این آسیب دچار هستید بهتر است در سریع ترین زمان ممکن برای درمان اقدام کنید، زیرا با طولانی تر شدن مدت آسیب ممکن است عوارض بسیاری برای شما ایجاد شود.

امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد، در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در بخش نظرات برای ما بیان کنید.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *