جراحی اسکولیوز

جراحی اسکولیوز


4.1/5 - (9 امتیاز)

اسکولیوز یا انحراف ستون فقرات جزو دسته بیماری های مربوط به کمر است که طی آن مهره های کمر از حالت عادی خارج می شوند و شکلی غیر طبیعی به خود می گیرند. این بیماری هم می تواند در کودکان رخ دهد و هم بزرگسالان و دلایل آن نیز متغییر است. معمولا در مراحل اول از روش های درمانی غیر تهاجمی استفاده می شود، اما در صورت نتیجه ندیدن جراحی اسکولیوز واجب است.

اما سوالات بسیاری در خصوص عمل اسکولیوز وجود دارد، از جمله این که عمل اسکولیوز چند ساعت طول میکشد؟ عوارض بعد از عمل اسکولیوز؟ بهترین سن جراحی انحراف ستون فقرات چند سالگی است؟ از این رو در این مطلب از سایت کلینیک ارتوپدی فراز قصد داریم تا شما را با این جراحی و جزئیات مربوط به آن آشنا کنیم. بنابراین اگر شما یا یکی از نزدیکانتان قصد انجام این عمل را دارید توصیه می کنیم حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.

نتیجه جراحی اسکولیوز در کلینیک فراز

آماده شدن برای جراحی

یک دستیار از مرکز ستون فقرات برای برنامه ریزی عمل با شما تماس خواهد گرفت. یک قرار ملاقات کلینیک ظرف یک ماه پس از تاریخ عمل برنامه ریزی می شود. در حین قرار ملاقات:

  • جراح ارتوپد جزئیات عمل را بررسی می کند و به سوالات یا نگرانی های شما می پردازد.
  • در صورت عدم وجود عکسبرداری یا در صورت نیاز به عکس های اضافی، اشعه ایکس دریافت می شود.
  • بیمار توسط متخصص بیهوشی مورد ارزیابی قرار می گیرد که در مورد مدیریت درد در حین و بعد از عمل صحبت خواهد کرد. یک بیهوشی عمومی برای فیوژن ستون فقرات لازم است. یک کاتتر اپیدورال (یک لوله نازک و انعطاف پذیر) ممکن است در انتهای عمل به پشت وارد شود تا به کنترل درد کمک کند.
  • یک نمونه خون برای تجزیه و تحلیل، از جمله شمارش خون برای بیهوشی، گرفته خواهد شد.
  • یک پرستار شما را از طریق مراحل پذیرش و ترخیص بیمارستان راهنمایی می کند.

جراحی اسکولیوز

انحراف ستون فقرات
اسکولیوز و انحراف کمر

عمل اسکولیوز چیست؟ برای درمان اسکولیوز با جراحی، یک برش در وسط کمر ایجاد می شود. ماهیچه ها به طرفین می روند تا ستون فقرات نمایان شود. مفاصل بین مهره ها برای شل شدن آنها برداشته می شود. مهره ها نراشیده می شوند تا بدن با تولید استخوان جدید پاسخ دهد. استخوان جدید در نهایت شکاف بین مهره‌ها را پل می‌کند و باعث می‌شود آنها به هم جوش بخورند. ایمپلنت‌های فلزی، میله‌ها، پیچ‌ها، قلاب‌ها یا سیم‌ها برای ثابت نگه داشتن ستون فقرات در حین جوش خوردن مهره‌ها قرار داده می‌شوند.

پیوند استخوان

فیوژن با پیوند استخوان تقویت می شود. گاهی ممکن است پیوند از بیمار گرفته شود و معمولاً از لگن برداشت می شود، یا می تواند از یک منبع استخوان از یک اهدا کننده باشد.

 مزایای پیوند استخوان داخلی شامل ادغام سریع تر با بقیه مهره ها و ایمنی است. اما معایب آن شامل جراحی است که می تواند باعث درد شود و مجموعه ای از خطرات جراحی را به همراه دارد.

مدت زمان جراحی

جراحی فیوژن ستون فقرات معمولاً چهار تا شش ساعت طول می کشد، اما زمان آن بسته به بیمار متفاوت است. به طور کلی تا زمانی که لازم است کار را به خوبی انجام دهند، طول می کشد.

همچنین اگر شما در مراحل اولیه این عارضه قرار دارید و یا ترس از عمل اسکولیوز دارید، توصیه می کنیم حتما مقاله: انواع روش های درمان اسکولیوز بدون جراحی را مطالعه نمایید.

3 هدف از جراحی اسکولیوز

عکس اسکولیوز شدید
عکس عمل جراحی اسکولیوز

جراحی اسکولیوز معمولاً دارای اهداف زیر است:

  1. پیشرفت منحنی متوقف شود:. هنگامی که اسکولیوز نیاز به جراحی دارد، معمولاً به این دلیل است که بدشکلی در حال بدتر شدن است. بنابراین، جراحی اسکولیوز حداقل باید از بدتر شدن انحنا جلوگیری کند.
  2. تغییر شکل کاهش یابد: بسته به میزان انعطاف پذیری در ستون فقرات، جراحی اسکولیوز اغلب می تواند پیچش غیر طبیعی ستون فقرات را علاوه بر اصلاح انحنای جانبی تا حدود 50  تا 70 درصد تغییر دهد. این تغییرات می تواند به فرد کمک کند صاف تر بایستد و قوز دنده در پشت را کاهش دهد.
  3. تعادل تنه حفظ شود: برای هر گونه تغییری که در ستون فقرات ایجاد شود، جراح با تلاش برای حفظ هر چه بیشتر از جلو و عقب طبیعی ستون فقرات، تعادل کلی تنه را نیز در نظر می گیرد. انحنای (لوردوز/کیفوز) در حالی که باسن و پاها را تا حد ممکن یکدست نگه می دارد.

عوارض جراحی اسکولویز

عمل جراحی اسکولیوز
عوارض بعد از عمل اسکولیوز

عوارض بعد از عمل اسکولیوز عبارتند از:

خون ریزی:

خونریزی با سوزاندن رگ های خونریزی دهنده در حین عمل و با استفاده از دستگاهی که امکان بازگشت خون از دست رفته را به بیمار در پایان عمل فراهم می کند، کنترل می شود. اگر پیش‌بینی شود که بیمار مقدار قابل توجهی خون از دست بدهد و احتمال انتقال خون بالا باشد، از بیمار خواسته می‌شود تا دو واحد خون در یک ماه قبل از جراحی به دست آورد.

عفونت:

عفونت هر زمان که پوست برای هر عملی بریده شود وجود دارد، به این جهت احتیاطی استریل در اتاق عمل انجام می شود و قبل از عمل و تا 24 ساعت بعد از آن آنتی بیوتیک به بیمار داده می شود. علاوه بر این، برش قبل از بسته شدن با یک سیستم تحت فشار شسته می شود.

آسیب عصبی:

آسیب عصبی می تواند از یک آسیب جزئی، مانند بی حسی ناشی از فشردگی عصب که به قسمت جلویی ران احساس می کند تا یک آسیب بزرگ، از جمله فلج، متغیر باشد. خطر آسیب عصبی اساسی بسیار کمتر از 1 درصد است، اما صفر نیست، بنابراین ضروری است که در این مورد با جراح ارتوپد خود گفتگوی داشته باشید.

 فعالیت الکتریکی اعصابی که سیگنال‌های حس و فعالیت عضلانی را از طریق طناب نخاعی منتقل می‌کنند، در طول عمل کنترل می‌شود. این به جراح بازخورد می دهد تا در صورت بروز مشکل، اقدامات لازم برای رفع آن انجام شود.

همچنین اگر پزشک شما استفاده از بریس را توصیه کرده است حتما مقاله: کاربرد بریس اسکولیوز برای درمان انحراف ستون فقرات را مطالعه نمایید. در این مقاله در خصوص تمامی جزئیات مربوط به این بریس توضیح داده ایم و پاسخ سوالات خود را به دست خواهید آورد.

طول نقاهت در بیمارستان

نتیجه عمل اسکولیوز
آیا عمل اسکولیوز نتیجه بخش است

مدت اقامت هر بیمار در بیمارستان بسته به شرایط فردی ممکن است متفاوت باشد. بستری معمولا چهار روز است اما ممکن است بین سه تا هفت روز متفاوت باشد.

یک کاتتر اپیدورال در پشت برای کنترل درد قرار داده می شود و معمولاً تا روز سوم پس از جراحی برداشته می شود. همچنین یک کاتتر در مثانه قرار داده می شود تا بیمار مجبور نباشد در چند روز اول پس از جراحی به دستشویی برود. که در روز سوم، مدت کوتاهی پس از برداشتن اپیدورال برداشته می شود.

فیزیوتراپ به بیمار کمک می کند تا بعد از جراحی راه برود. در روز اول، هدف این است که از رختخواب بر روی صندلی بلند شوید. در روز دوم، هدف این است که از اتاق خارج شوید. در روز سوم، بیمار ممکن است مطابق با تحمل راه برود. در روز چهارم، بیمار شروع به بالا رفتن از پله ها می کند.

قبل از ترخیص، عکس‌برداری با اشعه ایکس ستون فقرات انجام می‌شود تا اطمینان حاصل شود که هیچ مشکل اولیه در ایمپلنت یا تراز ستون فقرات وجود ندارد. یک پرستار در برنامه ریزی ترخیص کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که تمام نیازهای بیمار قبل از رفتن به خانه برآورده می شود.

پانسمان پوشاننده برش نباید تا زمان مراجعه بعدی به کلینیک خراب شود، مگر اینکه نگرانی در مورد زخم وجود داشته باشد که توسط جراح شما در طول عمل یا دوره نقاهت اولیه در بیمارستان تعیین شده است.

بیشتر بدانید: تمامی مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

نقاهت از زمان برگشت تا 12 ماه

جراحی اسکولیوز
مدت درمان پس از جراحی

به طور کلی، در دو هفته اول پس از عمل، بیمار نباید به مدرسه یا محل کار برود یا در فعالیت های ورزشی شرکت کند، زیرا این زمان برای بهبودی جسمی و روحی است. در این مدت، پانسمان زخم نباید دچار آسیب شود.

در قرار ملاقات بعدی، جراح زخم را بررسی کرده و پانسمان یا بانداژ را عوض می کند.

در طول یک سال، فعالیت های بیمار به حالت عادی باز می گردد:

شش ماه اول بدون فعالیت بدنی شدید

فعالیت‌ها محدود به فعالیت‌های زندگی روزمره است، یعنی مراقبت شخصی، خم شدن و راه رفتن؛ بدون بلند کردن وسایل سنگین. علاوه بر این، دویدن یا پریدن مجاز نیست.

شش تا هشت ماهگی در شش ماهگی، معاینه فیزیکی، از جمله اشعه ایکس، انجام می شود. اگر همه چیز خوب باشد، فعالیت بیشتری مانند شنا مجاز خواهد بود.

8 تا 10 ماهگی در حدود هشت ماهگی، بیمار ورزش را شروع می کند، زیرا اندام تحتانی در حین ورزش حرکت می کند. به عنوان مثال دوچرخه سواری

ده تا 12 ماه دویدن، پریدن و ورزش های انفرادی مجاز است.

در 12 ماهگی، بیمار برای سومین نوبت بعد از جراحی به جراح مراجعه می کند. اشعه ایکس گرفته خواهد شد. اگر همه چیز خوب باشد، بیمار مجاز خواهد بود به فعالیت های بدون محدودیت بازگردد.

کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با جراحی اسکولیوز و جزئیات مربوط به آن آشنا کنیم؛ در آخر این مورد را در نظر داشته باشید که اگر شما در زمان بروز علائم اولیه برای درمان اقدام کنید احتیاجی به جراحی نمی باشد. بنابراین هرگز روند درمان خود را عقب نیندازید.

امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد، در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در بخش نظرات برای ما بیان کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *